*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Научете как да приготвяте тази освежаваща и много обичана напитка в няколко лесни стъпки. Подобрете своите кафе моменти.
Айс кафе с ванилия е един от най-обичаните и популярни варианти на италианската версия на класическото студено кафе.
Освежаващата напитка айс кафе е типична за района на Саленто в Италия.
Известно във Валенсия като Café del Tiempo. Смята се, че произходът на тази напитка идва от Испания, но тя се установява в Саленто още в началото на 17-и век.
За да приготвите тази вкусна, лесна рецепта, предлагаме да използвате блендове като Crema e Gusto: балансиран бленд с плътен вкус, идеален за тези, които обичат отличното съчетание на вкусове.
1 чаша еспресо (от кафеварка)
150 мл мляко
2 с.л. ванилов сироп
6/8 кубчета замразено кафе (от кафеварка)
ПРИГОТВЯНЕ НА КУБЧЕТА ЗАМРАЗЕНО КАФЕ
1. Вземете форми за лед и изсипете кафето: важно е да не подслаждате кафето, иначе няма да замръзне.
2. Напълнете чаша от 300 мл с кубчета кафе и добавете 250 мл мляко.
3. Пригответе ваниловия сироп и го разтворете в кафето.
4. След това го изсипете в млякото и леда.
Сервирайте айс кафето с ванилия със сламка. Готово е за наслада!